Direcția județeană pentru Sport și Tineret din județul Hunedoara organizează în perioada 3-8 august, la Costești, o tabără națională de cultură tradiții și civilizație dacică și romană. Toate costurile cu cazarea și masa celor 60 de participanți vor fi suportate de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Tabăra este un proiect prin care organizatorii își propun dezvoltarea și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru elevi. Pe parcursul celor 5 zile tinerii isi vor imbogatii cunostintele legate de istoria si civilizatia dacica prin participarea la cursuri tematice cat si prin vizite la cetatile dacice din zonaă.

Pentru ca procesul de invatare sa fie cat mai activ, tinerii vor fi impartiti in grupuri reprezentand dacii si romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. In fiecare dintre grupuri vor fi organizate jocuri de teambuilding legate de aspecte din viata dacilor si a romanilor dar si din tehnica de lupta a acestora. Competitia dintre cele doua grupuri va fi permanenta, ele concurand atat pe plan intelectual cat si fizic (trasul la tinta cu arcul si aruncare sulitei, toate armele fiind confectionate in prealabil de catre tineri).

Tinerii care doresc sa participe trebuie sa fie:
– elevi/ tineri cuprinsi intr-o forma de invatamant;
– sa aiba varsta intre 10 – 35 ani;
– sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania;
– sa fie apti din punct de vedere medical.
– sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara.

Perioada de inscriere este 22 iunie – 20 iulie a.c

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.