Turiștii care vor vizita Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului în următoarele zile vor putea lua parte la tururi ghidate, vernisajul mai multor expoziții, la ateliere sau diverse activități educaționale prilejuite de sărbătoarea Zilelor Geoparcului și Săptămâna Europeană a Geoparcurilor.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, turiștii sunt așteptați la punctele de vizitare ale Geoparcului din Hațeg, la Centrul pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot și la Casa Dinozaurilor Pitici din localitatea Sînpetru. Ei pot afla informații inedite despre dinozaurii pitici care populau acum circa 70 de milioane de ani fosta Insulă a Hațegului și pot înțelege mai bine detaliile despre viața acestora prin intermediul machetelor de dinozaur și a exponatelor.

‘Zilele Geoparcului și Săptămâna Europeană a Geoparcurilor sunt două dintre evenimentele de tradiție ale Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului — Universitatea din București. Ele sunt marcate și în acest an în preajma sărbătorii de Sânziene și a Solstițiului de Vară prin tururi ghidate la principalele puncte de vizitare, vernisaje de expoziții, workshop-uri și activități educaționale’, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa.

Voluntarii pentru Geoparc se vor implica în marcarea celor două evenimente prin participarea la un workshop dedicat realizării Livezii Senzoriale în localitatea Densuș, dar și prin celebrarea, pe 24 iunie, a Zilei Universale a Iei într-un mod aparte.

‘Vor promova celebra bluză tradițională românească la o întâlnire cu voluntari din cadrul Serviciului European de Voluntariat care vor veni miercuri în Țara Hațegului să le împărtășească din experiența lor internațională și să le explice care sunt pașii de urmat pentru efectuarea unui stagiu de voluntariat în străinătate’, a explicat reprezentanta Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Sfârșitul de săptămână este rezervat vernisajelor de expoziții, astfel că vineri, 26 iunie, la Centrul pentru Știință și Artă din comuna General Berthelot, două studente ale Universității Naționale de Arte din București vor aduce în Geoparc două expoziții inedite: ‘Corali’ și ‘Fragilitate’.

Duminică, 28 iunie, în apropierea sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel turiștii aflați în Geoparc sunt invitați la o sărbătoare a comunității din satul Sînpetru, comuna Sîntămăria Orlea unde va fi deschisă Casa Tradițiilor Hațegane — o expoziție permanentă menită să spună turiștilor povestea unor meșteșuguri care au stat la baza dezvoltării unei comunități locale puternice în Țara Hațegului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.