Proiectul demarat în urmă cu doi ani de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva prin care hunedorenii erau invitați să participe la cursuri gratuite de limbă chineză, a fost premiat de către ambasada Chinei la București cu o diplomă de excelență acordată în 27 iunie reprezentanților instituției de cultură de la Deva.

Festivitatea de la București a fost una extrem de onorantă pentru participanți, fiind evident faptul că a cunoaște limba chineză, a pătrunde o parte din tainele civilizației chineze se dovedește a fi un avantaj deosebit pentru toți cei care au urmat cursurile gratuite oferite la Deva. De altfel, interesul stârnit de aceste cursuri a fost unul foarte mare, fiind astfel o confimare că decizia reprezentanților bibliotecii devene de a organiza astfel de cursuri a fost una inspirată.

[quote_box_center]În urmă cu doi ani, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a demarat un amplu și îndrăzneț proiect cultural-educativ având drept componentă principală organizarea de cursuri de limbă chineză la Deva. A fost un prim pas dintr-un proiect ce își propune crearea unor premise favorabile pentru cunoașterea limbii, a culturii și civilizației chineze. Am reușit, astfel, să deschidem o filială cu cărți în limba chineză și să atragem un număr tot mai mare de persoane dornice să cunoască limba chineză și să se familiarizeze cu specificul civilizației chineze, o civilizație multimilenară. Trebuie menționat faptul că suntem prima și, deocamdată, singura bibliotecă publică din România care a demarat un astfel de proiect, de studiere sistematică și profesionistă a limbii chineze, a declarat managerul Ioan Sebastian Bara.[/quote_box_center]

Diploma de excelență a fost acordată în 27 iunie la Ambasada Republicii Populare Chineze din București, în prezența Excelenței Sale ambasadorul Xu Feihong și a unui numeros public format din reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri din China, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, profesori și elevi. Motivația decernării acestei diplome a reprezentat-o „contribuția adusă la răspândirea limbii chineze”. A fost a treia ediție a ceremoniei de decernare a Bursei „Visul chinezesc”, desfășurată în prezența unui numeros public format din reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri din China, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, profesori, elevi.

[quote_box_center]Această diplomă este o recunoaștere și o apreciere a tot ceea ce am organizat – în colaborare cu Institutul „Confucius” din Sibiu – pentru a atrage un număr cât mai mare de persoane la cursurile de limbă chineză, pentru ca filiala cu cărți în limba chineză a bibliotecii noastre – Colțul chinezesc – să fie frecventată sistematic, pentru a promova valorile spirituale specifice Chinei.[/quote_box_center]

Suntem extrem de bucuroși că această activitate a noastră a dat roade tot mai bogate de la un an la altul și, cu siguranță, vom găsi noi modalități de promovare, la Deva, a impresionantului tezaur de cultură de care dispune China. Biblioteca noastră s-a angrenat cu toate forțele în acest îndrăzneț și minunat proiect cultural-educativ și suntem foarte mândri că proiectul este apreciat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.