Fidelă unei frumoase și îndrăgite tradiții, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a găzduit o altă lansare de carte, un nou volum de poezii, de data aceasta a poetului Dumitru Dumitrescu. În după-amiaza zilei de 26 iunie 2015, primitoarea Salle d’Or a fost cadrul în care un public iubitor de poezie a venit să fie împreună cu poetul Dumitru Dumitrescu la lansarea volumului său de versuri intitulat Revelațiile tăcerii.   

Dumitru Dumitrescu s-a născut la 25 iunie 1960, în localitatea Gârla Mare din județul Mehedinți. Este absolvent al Facultății de Științe Economice din Craiova, promoția 1991.

Preocupările literare le-a concretizat în cele șase volume publicate până acum:  Armonie divină (2010),  Îngerii nopţii (2010),  Interferenţe (2012), Fulgere în oglinda sufletului (2013), Pasărea paradis (2013) și Lumina umbrelor (2014).

Din martie 2011 este membru al Asociației Scriitorilor Hunedoreni. Colaborează la publicațiile „Servus Hunedoara”, „Ardealul literar”, „Discobolul”. Despre creația sa poetică au scris: poetul Eugen Evu, prozatorii Petrișor Ciorobea, Maria Toma-Damșa, etnologii Maria Mandroane și Marcel Lapteș,

Volumul Revelațiile tăcerii este o etapă nouă în lirica poetului, introspecția și meditația filosofică fiind teme care sunt fructificate de poet și transpuse într-un limbaj poetic sensibil și profund. De asemenea, subiecte precum dragostea, cu frecvente intonații folclorice, credința puternică în Dumnezeu și marile momente ale existenței sunt întâlnite în numeroase poeme semnate Dumitru Dumitrescu.

Ca și volumele anterioare, acest nou grupaj de poezii ne relevă un poet sensibil, preocupat de marile și eternele interogații filosofice, interogații cărora le caută răspunsuri. Acestor răspunsuri le croiește straie de poezie, versuri sensibile și inefabile ale unei lirici originale, cu un limbaj poetic plin de culoare.

În anul 2013, când a primit „Premiul literar pentru poezie”, oferit de Liga Scriitorilor din România – Filiala Judeţului Hunedoara, s-a spus despre poezia lui Dumitru Dumitrescu un adevăr incontestabil, faptul că versurile lui pun în lumină „un regal de simţăminte româneşti transpuse în imagini poetice optimiste”. Și, într-adevăr, iubitorii de poezie și de filosofie, de vers bine alcătuit, vor afla în arta poetică a lui Dumitru Dumitrescu teme mari, prezente de secole în gândirea marilor poeți și filosofi: bucuria, iubirea, Divinitatea, tristețea, disperarea, virtutea, binele și răul, timpul în curgerea lui nemiloasă, prietenia adevărată etc., toate străbătute de un sensibil filon patriotic, autentic românesc.

Dumitru Dumitrescu ne oferă dovada vie a unui adevăr ce nu mai trebuie demonstrat: poezia este veșnică, poezia găsește răspunsuri la zecile de întrebări pe care mintea omenească și le-a pus încă de la începutul timpurilor. Poezia bună, poezia adevărată, nu va dispărea niciodată, ea nu are moarte, este eternă. La această eternitate contribuie și poeții noștri, poeți care se bucură de întreaga atenție și prețuire a Bibliotecii Județene. Suntem o veritabilă instituție de cultură și știm să apreciem și să promovăm valoarea autentică.

Iată de ce am fost bucuroși că am putut fi din nou martorii plecării în lume a unui nou volum de poezie, un volum care se va bucura, cu siguranță, de aprecierea tuturor iubitorilor de literatură.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.