Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de componente auto și principal producător de anvelope la nivel mondial, va furniza, începând de anul acesta, anvelope UHP (Ultra High Performance – performanță foarte ridicată) pentru automobilele Jaguar.

Fabrica din Timișoara a grupului Continental va produce și va livra anvelope pentru modelul Jaguare XE. În cadrul acestui parteneriat, Continental Anvelope Timișoara va furniza 15.000 de anvelope din modelele ContiPremiumContact 5 și ContiEcoContact 5, ambele cu dimensiunea de 17 țoli. Aceste anvelope oferă o excelentă performanță în sezonul cald, pe timp umed sau uscat, precum și o performanță optimă în materie de rezistență la rulare.

[quote_box_center]Noul parteneriat este extrem de important pentru dezvoltarea activității noastre în România, fiind o confirmare a calității produselor create aici. Avem o tradiție de 15 ani în producerea anvelopelor, ceea ce ne permite să furnizăm companiei Jaguar modelele noastre de anvelope fabricate la Timișoara. Pe viitor, vom continua să îmbunătățim procesul de producție, pentru a ne putea extinde gama de anvelope, precum și pentru a continua și consolida parteneriatul cu această marcă premium”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al Continental Anvelope Timișoara.[/quote_box_center]

Din anul 2000, an în care a demarat procesul de producție în România, Continental Anvelope a investit peste 370 milioane de euro și a creat în jur de 2.300 de locuri de muncă. Investițiile s-au concentrat pe tehnologie de vârf, pregătirea angajaților, protecția mediului și responsabilitate socială. Continental Anvelope Timișoara livrează produse clienților din Europa și din întreaga lume.

Până la sfârșitul anului 2014, Continental a investit circa un miliard de euro în activitățile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și trei centre de cercetare și de dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental este partener într-un joint-venture la Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental avea la finalul anului 2014 aproximativ 15.000 de angajați și își va mări echipa cu peste 1.500 noi membri în acest an în România.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.