Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunțat că județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare se vor afla, marți și miercuri, sub cod portocaliu și că nu este exclusă posibilitatea ca, în aceste județe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roșu de caniculă.

El a precizat, luni, la Palatul Victoria, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că în noaptea de miercuri vor fi emise “cu siguranță” avertizări de descărcări electrice și furtuni violente pentru zonele menționate.

“Pe parcursul zilei de joi, în partea de sud și est se va extinde codul galben de caniculă și joi noaptea vom avea instabilitate și eventual furtuni în această parte de sud și est”, a mai spus Ion Sandu. Acesta a arătat, însă, că temperaturile extreme se vor întinde pe o perioadă scurtă.

Pe de altă parte, Sandu a avertizat că, până la sfârșitul lunii iulie, vor fi temperaturi de peste 30 de grade, fapt ce va genera, în anumite zone ale țării, “secetă extremă”, chiar dacă nu se vor atinge 35-40 de grade.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.