Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional “Opera Nights” desfăşurat la Castelul Corvinilor din Hunedoara și la castelul Magna Curia din Deva, debutează astăzi cu “Traviata” de Giuseppe Verdi. Publicul va putea participa, însă, la cinci seri de spectacole de operă şi operetă realizate cu concursul a 170 de artişti.  

Cea de-a V-a ediţie a celui mai mare festival de operă în aer liber din Europa  se deschide pe 15 iulie, la Castelul Corvinilor, cu Traviata de Giuseppe Verdi. Violeta Ţugui, Dejan Maksimovic si Dan Patacă vor da viață rolurilor principale. Își dau concursul Orchestra şi Corul Teatrului Naţional “Oleg Danovski” din Constanţa, începând cu ora 21:00. Tot la Castelul Corvinilor, iubitorii de operă sunt aşteptaţi la Nabucco de Verdi şi Liliacul de Johann Strauss. Alte două seri de spectacole de operă sunt programate în Lapidariumul Muzeului din Deva, Castelul Magna Curia, unde vor fi amenajate 550 de locuri pentru spectatori.

Organizatorii Festivalului Opera Nights 2015 doresc să dedice ediția a V-a celor doi mari compozitori de operă și operetă, Giuseppe Verdi și Johannn Strauss.

Inchiderea festivalului va avea loc în Sala Şemineelor de la muzeul din Deva, unde va avea loc Balul Operei. Preţul unui bilet la Opera Nights, pentru o seară de spectacol, costă între 30 şi 100 de lei dar, conform organizatorilor, aproape toate biletele au fost deja vândute.
Program Opera Nights 2015:

  • Traviata – Giuseppe Verdi – Hunedoara, 15.07.2015
  • O noapte la Veneția – spectacol de dans și muzică sud-americană – Deva, 16.07.2015
  • Nabucco – Giuseppe Verdi – Hunedoara, 17.07.2015
  • Recital Master Class – Hunedoara, 20.07.2015 – concert al masteranzilor cursului de master class oferit de soprana Leontina Văduva în cadrul festivalului Opera Nights.
  • Aida – Giuseppe Verdi – Deva, 18.07.2015
  • Liliacul – Johann Strauss – Hunedoara, 19.07.2015
  • Balul Operei – Palatul Magna Curia Deva – 20.07.2015 – eveniment special cu muzică live în cadrul căruia participanții sunt invitați să danseze.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.