Șoferii români care decid să iasă din țară pe la noul punct de trecere a frontierei cu Ungaria, Nădlac II, deschis recent pe Autostrada A1, riscă să primească amenzi mari din partea polițiștilor unguri din cauza lipsei vignetei maghiare.

Dacă decideți să faceți o plimbare până în țara vecină și alegeți traseul pe autostradă, mare atenție la cumpărarea vignetei maghiare. Imediat după vamă este o mică gheretă de unde puteți să cumpărați vigneta. Dacă nu ați văzut-o și ați intrat în Ungaraia fără a o avea, trebuie să știți că prima benzinărie din Ungaria, pe autostradă, este la o distanță de peste 20 de kilometri față de vamă, însă echipajele poliției maghiare îi așteaptă pe șoferi mult mai repede. Practic, după primii 2-3 kilometri, echipajele de poliție rutieră maghiară îi înregistrează pe șoferii români.

Deși autoritățile din țara vecină au anunțat că până la finalul anului 2015 noua autostradă va putea fi utilizată fără taxe pe tronsonul de la granița cu România și până la Mako, se pare că, în practică, lucrurile nu stau tocmai așa.

Așadar, mare atenție! Chiar dacă opriți la prima benzinărie și cumpărați vigneta, amenda tot se plătește, fiindcă polițiștii maghiari compară ora amenzii cu ora cumpărării vignetei.

Pentru a evita capcana polițiștilor maghiari, cel mai sigur este să cumpărați vigneta pentru drumurile din Ungaria chiar de acasă, din România. Stațiile de carburanți din județul Arad comercializează aceste vignete sau, dacă preferați o variantă și mai comodă, aveți posibilitatea de a achiziționa vigneta online, de pe site-ul https://ematrica.nemzetiutdij.hu/

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.