Un număr de 4.600 de candidaţi s-au înscris pentru cele 2.080 de locuri bugetate disponibile la Universitatea de Vest din Timişoara, iar cea mai mare concurenţă, zece candidaţi pe un loc, este înregistrată la specializarea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate concurează 450 de candidaţi.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), admiterea în acest an a adus un plus de 15 la sută în numărul de absolvenţi de liceu înscrişi, comparativ cu sesiunea similară de anul trecut. Astfel, 4.600 de candidaţi s-au înscris pe cele 2.080 de locuri bugetate disponibile.

“De menţionat este că înscrierile continuă în cazul a cinci facultăţi. Astfel, la Facultatea de Sociologie şi Psihologie se mai fac înscrieri până astăzi, 23 iulie, ora 14.00. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport desfăşoară admitere până pe 25 iulie, pe când Facultăţile de Chimie, Biologie, Geografie – Fizică – Litere, Istorie şi Teologie, până în 27 iulie”, se arată în comunicat.

Cea mai mare concurenţă a fost înregistrată la specializarea Informatică, unde pe cele 45 de locuri bugetate s-au înscris aproape 450 de candidaţi.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor a înregistrat cel mai mare număr de înscrişi, 1.215. Cele mai căutate specializări economice au fost cele de Contabilitate şi informatică de gestiune şi Informatică economică, unde concurenţa a fost de aproape patru pe loc.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.