Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara lansează primul program educațional în limba germană cu dublă diplomă ”Rechnungswesen und Wirtschaftsinformatik”. Programul pregătește studenții în domeniul afacerilor și informaticii și se derulează în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate din Karlsruhe.

Studenții din cadrul specializării în limba germană vor avea posibilitatea să studieze două semestre la Karlsruhe, oraș înfrățit cu Timișoara și să beneficieze de un stagiu de șase luni de practică în companiile germane din capitala Banatului. De asemenea, vor putea beneficia și de zece burse oferite de companiile germane și de Clubul Rotary Timișoara Cosmopolitan.

uvt2Lansarea acestui nou program a avut loc în prezența ministrului de Interne al landului Baden-Württemberg, Reinhold Gall, a rectorului Universității de Științe Aplicate din Karlsruhe, prof. dr. rer. nat. Karl-Heinz Meisel, a rectorul Universității de Vest, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, și a decanului Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, conf. univ. dr. Ovidiu Megan. Au fost prezenți, de asemenea, reprezentanți ai unor companii germane din regiune.

Potrivit UVT, Universitatea parteneră din Karlsruhe s-a poziţionat, în ultimii trei ani, pe primul loc în clasamentul programelor educaționale de informatică și administrarea afacerilor din Germania. Iar Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul UVT, mai spun aceştia, este, de 50 de ani, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior economic din sud-estul Europei, programele sale de licență și master recunoscute la nivel european fiind absolvite până în prezent de peste 35.000 de studenți români și străini.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.