Parcul logistic din apropierea Devei, în comuna Băcia – care a fost construit între anii 2009 şi 2011 de belgienii de la Yves Weerts la comanda Carrefour România – a fost vândut pentru 10 milioane de euro companiei cehe CTP controlată, la rândul ei, de investitori olandezi.

Deva Logistic Park, construit de compania belgiană Yves Weerts pe un teren din comuna Băcia, în apropierea Devei, a atras imediat doi clienți importanți: Carrefour România și Havi Logistics, care prestează servicii pentru McDonald’s România. Centrul logistic a fost construit între anii 2009 şi 2011 și se întinde pe o suprafaţă totală de 43.000 mp. Centrul deține însă alte 1,7 hectare de teren pentru extindere.

Compania originară din Cehia, CTP, a anunțat astăzi tranzacția în valoare de 10 milioane de euro, parcul din apropierea Devei fiind al treilea parc logistic cumpărat de CTP în România în decurs de câteva luni.

„Afacerile noastre se dezvoltă rapid în România, pe măsură ce tot mai mulţi investitori caută spaţii de clasă A pentru activităţi industriale sau logistice. Vom continua să construim şi să cumpărăm în România spaţii potrivite pentru partenerii noştri tradiţionali”, a declarat Remon Vos, directorul executiv al CTP, într-un comunicat de presă al companiei.

CTP mai deține 120 de hectare de teren în România, în localităţi precum Mădăraş, Borş, Piteşti şi Cluj, dar intențiile de extindere ale companiei erau bine cunoscute, după ce Vos anunţa în primăvara acestui an că s-au alocat nu mai puțin de 100 de miloane de euro pentru investiţii în România.

Grupul CTP este originar din Cehia, fiind format din două companii: CTP Invest, spol. s r.o. din Cehia și CTP Property N.V. din Olanda. Grupul deține la nivel european peste 2,5 miloane de metri pătrați de spații de birouri, logistice sau industriale pe care le închiriază.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.