Ceaunul De Aur, celebrul concurs ce se organizează an de an cu ocazia sărbătorii orașului Moldova Nouă, va fi și de această dată atracția specială a petrecerilor, mai ales pentru cei ce iubesc ciorba de pește.

sarbSfârșitul săptămânii viitoare va aduce voia bună în Clisura Dunării, la Moldova Nouă, unde se desfășoară între 14 și 16 august Zilele Orașului. Ajunsă la ediția cu numărul 14 este și sărbătoarea celor care iubesc ciorba de pește cum numai pe Clisură se face.  Ceaunul de Aur este competiția organizată de filiala locală a Uniunii Sârbilor din România, iar anul acesta concursul va fi cu adevărat special, organizatorii intenționând să umple un ceaun de Cartea Recordurilor.

„Surpriza din acest an este că noi, organizatorii, pregătim un ceaun de jumătate de tonă, fabricat special pentru competiție, în care vom prepara ciorba pentru toți participanții la eveniment. Vom avea cel puțin 2000 de porții pe care le vom distibui gratuit”, a spus viceprimarul Adrian Moises, reprezentantul Uniunii Sârbilor din România, citat de presa locală.

Ca de fiecare dată, competiția are înscriși la start câteva zeci de maeștri ai preparării ciorbei de pește, unii venind chiar și din Serbia vecină numai pentru a avea o șansă la câștigarea Ceaunului De Aur.

Concursul culinar este văzut de reprezentanții administrației locale ca o ancoră pentru atragerea de turiști în zonă, fiind însă și unul dintre reperele culturale ale comunității sârbe din România, dornică să își păstreze și să își perpetueze tradițiile.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.