Românii care intenționează să treacă astăzi frontiera spre Ungaria, trebuie să fie extrem de atenți la atenționările COD ROȘU și COD PORTOCALIU de caniculă în vigoare pentru mai multe județe din țara vecină.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că în Ungaria au fost emise atenţionări de cod roşu şi portocaliu de caniculă, valabil pentru 7 august 2015, până la miezul nopţii, valorile ridicate ale temperaturilor putând favoriza şi apariţia furtunilor. MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru judeţele din nord-vestul Ungariei, valabil pentru ziua de 7 august 2015, până la miezul nopţii.

Judeţele afectate sunt: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom şi Veszprém. Pentru restul teritoriului ungar va fi în vigoare, în aceeaşi perioadă de timp, un cod portocaliu de caniculă.

De asemenea, MAE anunţă că se prognozează că valul de căldură va continua şi în zilele următoare, aşteptându-se ca temperaturile să depăşească, cel puţin până la începutul săptămânii 10-16 august 2015, valorile medii înregistrate pentru această perioadă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.