Hunedoreanca Sonia Sortan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Decebal” din Deva, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo), care a avut loc la Tver, în Rusia, ȋntre 11 și 17 august.

igeo_logo_europeOlimpiada Internațională de Geografie a fost găzduită în acest an de Rusia, competiția având loc la Tver, în campusul “Computeria”, la 200 de kilometri de Moscova. România a fost reprezentată de Sonia Sortan, elevă în clasa a XII-a a Colegiului Național ”Decebal” din Deva care, la final, a reușit să se claseze pe cea de-a doua poziție a podiumului. Eleva din Deva a fost pregătită de profesoara Felicia Amzulescu și în Rusia s-a întrecut cu alți adolescenți din peste 30 de țări de pe toate continentele.

Participanții la Olimpiadă au avut de trecut de trei probe: cea scrisă, testul multimedia și exercițiul de teren care se finalizează cu o reprezentare cartografică şi o analiză geografică.

IGeo este o competiție internațională care se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani care anterior au participat la competițiile naționale de profil. Practic, așa după cum susțin organizatorii, iGeo își propune să găsească cei mai buni tineri geografi din lume.

În 2016 Olimpiada Internațională de Geografie va fi găzduită de China.

Foto: Pagina personala de Facebook Sonia Sortan

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.