O întâmplare de domeniul incredibilului s-a petrecut la Timișoara, unde membrii celebrului Cor Regal Venlona din Olanda au fost pur și simplu alungați din Piața Libertății de către polițiștii locali, în momentul în care se pregăteau să cânte gratuit pentru trecători. Corul era prezent la Timișoara cu ocazia Festivalului de operă şi operetă unde au performat cu sala arhiplină.

Timișorenii au venit în număr foarte mare vineri seara la concertul inaugural al Festivalului de operă şi operetă de la Timişoara, susţinut de Corul Regal Venlona din Venlo, Olanda alături de soliştii vocali şi orchestra Operei Naţionale Române. Impresionaţi de primirea publicului timişorean, care a umplut până la refuz sala Operei Naţionale, membrii Corului Regal Venlona au decis, sâmbătă după-amiaza, să le ofere timişorenilor o surpriză şi să cânte gratuit în Piaţa Libertăţii. Așa după cum scrie presa locală, intențiile lor lăudabile au fost însă spulberate de Garcea, sau mai bine spus de câțiva polițiști locali plini de zel. 

Zecile de persoane prezente în piață au văzut cum, în momentul în care membrii Corului Regal au început să cânte, de ei s-au apropiat poliţiştii locali care le-au pus în vedere că ori se opresc din cântat imediat, deoarece nu au autorizaţie pentru acest moment, ori vor primi amendă. Atât membrii corului cât și spectatorii au rămas muți, însă toată lumea s-a conformat. Membrii corului și-au strâns bagajele și au plecat șocați. 

Evident că ecourile excesului de zel al polițiștilor nu au întârziat să apară. Primarul Nicolae Robu a comentat pe pagina sa de Facebook incidentul, spunând că poliţiştii locali au greşit şi că ar fi trebuit să îşi sesizeze şefii înainte de a lua vreo măsură. De asemenea, biroul de presă al Poliției locale din Timișoara a trimis un punct de vedere, susținând că „persoanele s-au oprit între Operă şi ceas, unde împărţeau flyere şi au început să cânte. Li s-a explicat că au nevoie de autorizaţie pentru a împărţi pliante. Au terminat de cântat şi au plecat”.

Dincolo de dispută, rămâne penibilitatea faptului, iar efortul bănățenilor de a se vedea Capitală Culturală Europeană e dinamitat din interior cu astfel de atitudini și comportamente. Păcat!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.