Affidea România, parte a celui mai mare operator și funizor european de servicii medicale de diagostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, a anunțat astăzi preluarea centrelor de diagnostic Phoenix din Deva, Cluj-Napoca, Mediaș și Piatra Neamț. 

Grupul Affidea este cel mai mare grup medical european specializat pe furnizarea de servicii medicale de diagostic imagistic, medicină nucleară și tratament al cancerului, iar tranzacția anunțată astăzi îi aduce un portofliu de peste 17.000 de pacienți pe an care apelau la serviciile centrelor medicale Phoenix din orașele Deva, Cluj-Napoca, Mediaș și Piatra Neamț.

Odată cu preluarea celor patru centre, grupul își mărește prezența pe piața românească, ajungând la 18 centre medicale răspândite pe tot teritoriul țării.

gorduza“Achizitia celor patru centre de diagnostic Phoenix vor permite Affidea sa fie prezenta cu serviciile medicale in noi zone de interes pentru compania noastra, pas ce se inscrie in obiectivul nostru de a fi prezenti in toate regiunile tarii si a oferi pacientilor acces la serviciile noastre.Aceasta achizitie ne consolideaza pozitia de pe piata serviciilor medicale de diagnostic imagistic si medicina nucleara din Romania, iar intentiile noastre sunt in continuare de dezvoltare, urmarind cu atentie atat noi oportunitati de achizitii”, a declarat Radu Gorduza (foto), CEO Affidea Romania.

Cele patru centre Phoenix vor funcționa în continuare sub același nume, urmând ca alinierea la brandul Affidea să fie realizată într-o etapă viitoare.

Grupul Affidea opereaza în 14 tari: Polonia, Ungaria, Romania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Grecia, Italia, Turcia, Republica Ceha, Portugalia, Irlanda, Bulgaria, Elvetia si Lituania si furnizeaza servicii medicale prin cele peste 160 de centre medicale de diagnostic imagistic, laboratoare de analize medicale si centre proprii de tratament al cancerului.

In Romania, Affidea este prezenta de 13 ani si ofera pacientilor servicii medicale de diagnostic imagistic adresand patologii multiple si complexe in neurologie, cardiologie, ortopedie, endocrinologie, urologie, oncologie, medicina interna, ORL, gastroenterologie, pneumologie, dar si servicii de medicina nucleara si PET/CT adresand patologia oncologica si contribuind la diagnosticul in faza incipienta al acestei afectiuni, oferind o sansa reala pacientilor.

Affidea este afiliata Houston Methodist Hospital, cel mai prestigios centru de tratament al cancerului din Statele Unite ale Americii, fapt ce ii permite schimbul permanent de bune practici, la nivel global, in domeniul oncologiei.

Clinica de Diagnostic Phoenix a fost infiintata in anul 2006 de doctor Nicolae Bolog in parteneriat cu doctor Irinel Oancea, doctor Angelica Mangrau si Antonia Banicescu, fiind specializata in servicii medicale de diagnostic imagistic de inalta performanta, prin Rezonanta Magnetica si Computer Tomografie. Pentru a facilita adresabilitatea pacientilor la serviciile sale imagistice, clinica Phoenix si-a extins activitatea si in Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Deva si Medias. Astfel, la inceputul lunii noiembrie 2008, a fost deschis centrul Phoenix din Medias care pune la dispozitia pacientilor servicii de diagnostic imagistic de tip computer tomografie, peste 3000 de pacienti beneficiind anual de serviciile medicale ale profesionistilor din centrul Phoenix Medias.

Un an mai tarziu, in 2009, Phoenix deschide centrul de diagnostic din Piatra Neamt, dotat cu un aparat RMN de 1,5 Tesla, iar in anul 2010, centrul de diagnostic Phoenix Cluj-Napoca isi deschide portile, oferind celor peste 5.000 de pacienti/an servicii de diagnostic imagistic prin Rezonanta Magnetica. Doi ani mai tarziu, in luna noiembrie 2012, compania deschide un nou centru de diagnostic imagistic prin Rezonanta Magnetica la Deva, deservind o populatie de peste 60.000 de locuitori.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.