Spectacol inedit in județul Hunedoara. Teatrul Sub Pământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie, având la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soţii de miner, cu pensionari şi copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.

Sub Pământ este un spectacol-arhivă de poveşti-mărturii ale unor comunităţi pe cale de dispariţie și îşi propune revalorizarea lor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.

PROGRAM:

17 octombrie – Teatrul de Artă din Deva, orele 20.00

18 octombrie – Casa de Cultură, Hațeg – orele 18.00

19 octombrie – Casa de Cultură, Brad – orele 18.00

20 octombrie – Petrila

21 octombrie – Casa de Cultură, Baru Mare – orele 17.00

La toate reprezentaţiile spectacolului intrarea este gratuită și după fiecare reprezentaţie  are loc o discuţie cu publicul, ca parte integrantă a spectacolului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.