Pentru prima oară în Europa Centrală și de Est – prestigoasa conferință internațională de Istorie Conceptuală a Grupului de Istorie Conceptuală din New York, Jerusalem și Helsinki, aflată la ce de-a 18-a ediție, va avea loc la Timișoara în perioada 15-18 septembrie 2015.

Centrul de Studii Avansate în Istorie și Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și Muzeul de Artă Timișoara în cooperare cu History of Concepts Group (New York, Jerusalem, Helsinki) organizează cea de-a 18-a ediție a CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE DE ISTORIE CONCEPTUALĂ, care va avea loc la Timișoara, în perioada 15-18 septembrie 2015 cu tema: MULTI-, INTER-, PLURI-: LIMBAJE, CULTURI ȘI IDENTITĂȚI ÎN SOCIETĂȚILE COMPLEXE

Conferința va urmări descrierea, analiza și interpretarea diverselor accepțiuni ale noțiunilor de multiculturalitate și interculturalitate, precum și legătura lor cu o parte dintre problemele lumii actuale: migrațiile, conflictele, discriminările, xenofobia, rasismul, antisemitismul; precum și exemplificarea și explicarea coabitării pașnice a comunităților lingvistice, culturale, religioase, naționale, regionale din diverse colțuri ale lumii, precum și a contextului social-politic în care acestea au fost și sunt posibile.

Conferința internațională de istorie conceptuală — ale cărei ediții precedente au avut loc la Amsterdam, Helsinki, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Bilbao, Bielefeld, ș.a. — are loc pentru întâia oară în Europa Centrală și de Est și e găzduită de Universitatea de Vest și de Muzeul de Artă Timișoara.

Lucrările conferinței se vor desfășura în limba engleză. Conferința este cofinanțată de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Acest eveniment susține candidatura Timișoarei la titlul de Capitala Culturală Europeană în anul 2021.

Directorul conferinței: prof. univ. dr. Victor Neumann

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.