Consiliul Județean Caraș-Severin a demarat activitatea de montare și distribuire a containerelor pentru colectare selectivă și a unităților de compostare a deșeurilor, achiziționate în cadrul proiectului ‘Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin.”

“Au fost aduse spre montare o mare parte a containerelor de colectare selectivă, respectiv, 2.070 de bucăți, și a unităților de compostare — 7.200 de bucăți. Dintre acestea, au fost deja distribuite unităților administrativ-teritoriale 1.266 de containere de colectare selectivă, la Reșița și Bocșa, și 7.196 de unități de compostare în Reșița, Bocșa, Oțelu Roșu și în 24 de comune”, afirmă Camelia Șișco, șefa Serviciului Comunicare din Consiliul Județean Caraș-Severin.

Necesarul de containere a fost stabilit de proiectantul general, în cadrul Studiului de fezabilitate, pe baza informațiilor transmise de primăriile din județ, care au obligația să amenajeze platformele unde acestea vor fi amplasate.

Prin proiect au fost achiziționate mai multe categorii de contaiere de precolectare a deșeurilor municipale.

“Este vorba de 3.300 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, cu o capacitate de 1,1 m.c., din care 1.274 pentru hârtie și carton, de culoare albastră, 1.251 pentru plastic și metal, de culoare galbenă, și 775 pentru sticlă, de culoare verde, precum și 16.800 de unități de compostare cu o capacitate de 220 l; opt containere pentru colectarea deșeurilor periculoase cu o capacitate de 6 m.c.; 21 de containere pentru colectarea deșeurilor voluminoase cu o capacitate de 15 mc; zece containere pentru colectarea deșeuri electrice și electronice, cu o capacitate de 30 m.c. Activitatea de montare și distribuire a containerelor va continua în perioada imediat următoare’, a precizat Camelia Șișco.

În acest proiect, este prevăzută, de asemenea, construirea Centrului de management integrat al deșeurilor care va include un depozit central ecologic de deșeuri, o stație de sortare și o stație de tratare mecano-biologică simplă la Lupac. Alte trei stații de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici și Oțelu Roșu. În cadrul proiectului vor fi executate și lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deșeuri din județul Caraș-Severin.

Proiectul “Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș-Severin’ este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Sectorial ‘Mediu’ și urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului, având o valoare totală de peste 186 milioanelei, fără TVA.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.