Cel mai mare târg de consultanță educațională la care universități de elită din străinătate vin să își prezinte programele de studiu tinerilor are loc pe 28 septembrie, la Hotel Timișoara, în Timișoara.

World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională la care universități de elită din străinătate vin să își prezinte programele de studiu tinerilor români, are loc pe 28 septembrie, între orele 11:00 – 16:00, la Hotel Timișoara, în Timișoara. Tinerii timișoreni care sunt interesați să își continue studiile în străinătate au posibilitatea să stea de vorbă direct cu reprezentanții unora dintre cele mai bune universități din Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Elveția. Reprezentanții universităților le vor oferi studenților și elevilor de liceu toate informațiile necesare despre studiile universitare de licență, master și MBA, precum și informații despre cum pot obține burse sau finanțări la aceste instituții.

Printre universitățile participante se numără Coventry University, care ocupă poziția a doua în clasamentul Sunday Times University Guide 2012, Anglia Ruskin University, al cărei înalt nivel academic este atestat prin faptul că peste 90% dintre studenţii acestei universităţi sunt angajați imediat după absolvire, Fontys University of Applied Sciences, cea mai mare instituţie de învatamânt superior din Olanda, care dispune de 40 de campusuri universitare în diferite oraşe şi oferă peste 120 de programe universitare şi 17 programe de master, și University оf Sunderland, care se numără printre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa.

Pe lângă informațiile despre cum poți obține o bursă totală sau parțială oferită de unele universități participante la World Education Fair, poți afla de la consultanții Integraledu informații despre metode alternative de finanțare, despre împrumuturi pentru studii și despre metodele de rambursare ale acestora. Chiar dacă familia unui tânăr aflat la început de drum nu are posibilități financiare mari, acesta poate studia în străinătate obținând împrumuturi de studii care se returnează doar în momentul în care se va angaja și salariul său anual va depăși o anumită sumă. Un exemplu este împrumutul acordat de statul britanic, care oferă un grant de până la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face în termen de 30 de ani din momentul în care absolventul și-a găsit un loc de muncă, iar rambursarea începe doar dacă venitul său va depăși 21.000 de lire pe an și reprezintă aproximativ 9% din suma care depășește acest venit.

“World Education Fair este atât o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universitățile din străinătate le propun viitorilor lor studenți, cât și un prilej de cunoaștere și creștere a șanselor lor de reușită la aceste universități. Prezența tinerilor români în număr din ce în ce mai mare arată interesul crescut al acestora și dorința de a face din timp alegerea cea mai potrivită pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universități în cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanță educațională din România, care reprezintă peste 300 de instituții de învățământ de top din Europa și SUA.

Ca și până acum, toți cei care doresc să vină la World Education Fair pot participa gratuit, iar înscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.