Centrul Regional de Afaceri Timișoara găzduiește luni, 12 octombrie, cu începere de la ora 11, târgul educațional pentru elevi. Sunt așteptați să participe peste 5000 de elevi din județele Timiș, Bihor și Hunedoara la acest eveniment la care vor mai participa reprezentanți ai universităților timișene, dar și companii interesate să-și promoveze ofertele de locuri de muncă.

Evenimentul de la Timișoara este parte a proiectului „Skills for Jobs”, finanţat de către Comisia Europeană prin Fondul Social European și își propune orientarea adecvată în carieră a 20.000 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, din 7 judeţe ale regiunilor V şi N-V. Târgul asigură un cadru organizat de cunoaştere şi relaţionare între cei peste 5000 de elevi participanţi din judeţele Timiş, Hunedoara şi Bihor, universităţi şi potenţiali angajatori, punând bazele unor politici concrete şi coerente destinate ocupării tinerilor, evitându-se insuccesul şi insatisfacţia profesională şi o diminuare semnificativă a şomajului şi inactivităţii în rândul tinerilor.

Evenimentul de la Timișoara este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în colaborare şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, dar și în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior şi entităţi economice reprezentative din zona de implementare, care îşi prezintă elevilor participanţi oferta educaţională şi de ocupare, contribuind la o alegere educaţională şi profesională realistă şi adecvată competenţelor şi aspiraţiilor personale ale acestora.

Agenda târgulu:
10.45 Deschidere oficială Târg educaţional – Sala Europa
12.00 Tragere la sorţi a premiilor în cadrul Concursului „Autocunoaşterea, fundamentul unei cariere de succes”, pentru elevii Colegiului Naţional Constantin Diaconovici Loga, Timişoara – Sala Europa.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.