18.4 C
Timisoara
sâmbătă, 21 aprilie, 2018
Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Campanie de strângere de resurse pentru bibliotecile locale

Campanie de strângere de resurse pentru bibliotecile locale

608
0

Educational Capacity Building in Romanian Libraries (EduCaB) a început o campanie de strângere de resurse pentru 626 de biblioteci locale, din nouă judeţe din România (Dâmboviţa, Dolj, Vâlcea, Teleorman, Brăila, Vaslui, Suceava, Cluj, Timiş): cărţi, mobilier, calculatoare. Campania se va derula până pe 21 decembrie și se desfăşoară pe bază de voluntariat, iar cele nouă judeţe au fost alese în funcţie de capacitatea fiecărei echipe de voluntari.

Harta-Educab-BlueÎn județul Timiș, acest proiect este implentat de către Biblioteca Județeană Timiș “Sorin Titel” în colaborare cu Agenția pentru Informarea și Dezvoltarea Organizațiilor Neguvernamentale (AID-ONG).  Au fost deja identificate necesitățile bibliotecilor publice (comunale și orășenești) din județul Timiș urmând lansarea unor apeluri către firme, instituții publice și organizații nonprofit, în spiritul responsabilității sociale  și implicării comunitare, pentru strângerea de resurse care să vină în sprijinul bibliotecilor și comunităților locale.

Nevoile stringente de carte se concentrează, dar fără a se limita, la următoarele domenii: beletristică românească (legată de curricula şcolară); beletristică internaţională; cărţi de critică literară; dicţionare – engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă etc.; culegeri şi manuale de limba română, matematică, informatică, chimie, fizică, geografie etc. pentru clasele I-XII; cărţi de specialitate: agricultură (pomicultură, viticultură, zootehnie), legislaţie rutieră, sănătate, cărţi culinare, nutriţie şi activitate fizică, casă şi grădină etc.; cărţi cu tehnici de lucru manual pentru realizarea de accesorii, decoraţiuni, etc.; educaţie economică (antreprenoriat social, educaţie economică, deschiderea de mici afaceri etc.); enciclopedii; cărţi de religie, filosofie, istorie, sociologie, educaţie civică, dezvoltare personală; cărţi pentru copii (poveşti/poezii, cărţi educative, cărţi de colorat, ilustrate/benzi desenate, enciclopedii, ediţii bilingve); ghiduri de călătorie; știinţă si tehnică; reviste si almanahuri; reviste si albume de artă; biografii, memorialistică.

Pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale, vă invităm să vă alăturați iniţiativei EduCaB pentru a investi împreună în îmbogăţirea fondului de carte din bibliotecile publice din Sistemul Naţional de Biblioteci,  refacerea mobilierului şi a resurselor tehnice ale acestora (calculatoare, imprimante, sisteme de sunet etc.)

Cărţile, materialele educaţionale şi celelalte resurse se colectează la sediul Bibliotecii Naţionale a României, în toate librăriile Cărtureşti, sediul Marketer Club (Strada General Constantin Budișteanu 12-14, ap. 7, parter, București) şi sediile bibliotecilor judeţene din cele nouă judeţe beneficiare.

Despre EduCaB

EduCaB România este o platformă inter-instituţională, inter-disciplinară, construită la nivel naţional cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice din ţară de a răspunde nevoilor educaţionale şi de dezvoltare la nivel local.

Suntem momentan peste 20 de organizaţii, grupuri informale, companii, ONG-uri, instituţii publice implicate în implementarea conceptului EduCaB, printre care se numără: Biblioteca Naţională a României, Ipsos România, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală, NexT Cultural Society, Asociaţia „Tineri pentru Europa de Mâine”, START România, Rotaract Dolj şi Suceava, Asociaţia Culturală Ginger Group, Marketer Club, ARTI România, Bibliotecile Judeţene din Vâlcea, Dolj, Dâmboviţa, Suceava, Vaslui, Brăila, Teleorman, Timiş şi Cluj.

Mai multe detalii despre campanie în județul Timiș pe: https://www.facebook.com/Biblioteca-Judeteana-Timis-122456527797348/timeline/

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

%d blogeri au apreciat: