La Timișoara a început cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de Dans, cel mai amplu eveniment de dans din partea de vest a țării. Competițiile de tango argentinian, dans contemporan, dans de societate, dansuri caraibiene sau dansuri sportive se vor împleti armonios în perioada 14-18 octombrie 2015, la Timișoara, cu seminarii tematice, concerte, spectacole de tango argentinian, salsa sau dans contemporan, flash-mob-uri, concursuri de dans, petreceri dansante.

Unul dintre momentele marcante ale Festivalului va fi, cu siguranță, competiția WDSF International Open Standard & Latin (17-18 octombrie) organizată în parteneriat cu Federația Română de Dans Sportiv și ANST, care aduce la Timișoara, nu mai puțin de 13 arbitri de mare calibru din 13 țări diferite. Competiția se adresează juniorilor I și II, echipelor de tineret , de adulți dar și de amatori, anul trecut înregistrând un număr record de peste 400 de perechi participante. În preambului acestui eveniment vom avea parte de petreceri si workshop-uri dedicate la care vă invităm să luați parte.

Concertul extraordinar Tanghetto organizat în cadrul festivalului la Teatrul Național Timișoara în data de 15 octombrie, începând cu ora 20:00 va aduce pe scena timișoreană unii dintre cei mai apreciați interpreți de tango argentinian din lume (nominalizați la premiul Grammy în 2014). Artiștii vor fi acompaniați prin dans de celebra pereche argentiniana Ismael Ludman și Maria Mondino.

Evenimente din cadrul Festivalului International de Dans Timișoara pe care vi le recomandăm:

● 14.10.2015 ora 18:00, la Bastionul Theresia, Festivitatea de deschidere “Dansul – ARTA în mișcare” cu concert Phaser – spectacol de muzică și dans într-o abordare FUSION inedită
Intrarea este liberă.

● 14.10.2015, ora 20:00, La Teatrul Național din Timișoara, Concert Tanghetto – spectacol de muzica si dans pe ritmuri de tango argentinian, într-un stil Nuevo, electro. Formația și dansatorii vin direct din Buenos Aires, Argentina pentru prima oară în Timișoara.
Biletele se găsesc pe www.eventim.ro și costă: pentru cat. I – 60 lei; cat. II – 50 lei; cat. III – 40 lei; bilete pentru studenți – 30 lei.

● 16.10.2015 ora 20:00, la Casa Studenților, Spectacol de dans contemporan “2-1=0”.
Intrarea liberă!

● 17-18.10.2015 pe parcursul întregii zile, Concurs internațional de dans sportiv, Timișoara Open Championship, editia a 4-a, la Sala Expovest, Complex Senator, Calea Lugojului nr. 7. Preț bilet – 30 lei/zi

Pentru mai multe detalii puteți accesa www.dancefesttm.com.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.