Oncogen – singurul centrul de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din România – va fi inaugurat în 23 octombrie la Timișoara, fiind cel mai mare centru pentru descoperirea de noi terapii genice şi celulare în tratarea cancerului din sud-estul Europei.
oncogenDupă o investiție de peste 12 milioane de euro, ONCOGEN este cel mai mare centru de terapii genice şi celulare în tratarea cancerului din sud-estul Europei. Proiectul a fost finanțat din fonduri ale Uniunii Europene și cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Obiectivul pentru care a fost creat acest centru este acela de înlocuire a metodelor clasice de tratament antitumoral și îmbunătățirea speranței de viață a bolnavilor de cancer.
La ONCOGEN vor lucra 35 de specialiști care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară și terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice. De asemenea, aici vor fi implementate metode diagnostice şi terapeutice ale cancerului cu aplicabilitate directă în sectorul medical clinic, ceea ce va crea premisele dezvoltării unei clinici oncologice cu toate facilităţile moderne, similare celor din marile centre europene. Totodată, în cadrul Oncogen va funcţiona o fabrică de medicamente, de mici dimensiuni, unde vor fi produse medicamente şi vaccinuri.
oncoCentrul a fost ridicat lângă Spitalul Judeţean Timişoara în mai bine de cinci ani, construcţia fiind compusă din parter plus patru etaje, pe o suprafaţă totală de 2.900 mp. Ca dotări mai deosebite, trebuie spus că aici va funcționa o unitate GMP (cameră albă), singura de acest tip din ţară şi din regiune. De asemenea, restul dotărilor cu echipamente, instrumente şi software este la standarde internaţionale.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.