Secretarul de stat din Ministerul Educației, Vasile Şalaru (ALDE), a fost prezent ieri la Deva, în județul Hunedoara, la un seminar privind managementul în unităţile de învăţământ, eveniment la care au participat 80 de cadre didactice cu funcţii de conducere din întreaga ţară.

Conform presei locale, Șalaru a participat apoi la o conferință de presă unde, printre altele, a declarat că ar prefera ca, pe lângă orele de educație rutieră din școli, elevele să își aducă aminte de vechea educație de ”pension” și să învețe să se ghideze după expresia „pieptul în față, dosul în spate ca să leșine băieții”. El a spus că dorește introducerea în școli a unor cursuri în care fetele să învețe să meargă frumos, să știe să fie gazde bune și să învețe cum se servește ceaiul, amintindu-și de vechea educație de ”pension” din trecut. Șalaru a spus că e foarte util ca la școală să fie în continuare făcute și orele de educație rutieră sau altele asemănătoare, dar pe lângă acestea ar fi utile și ore de consiliere care să ajute elevii în viața de zi cu zi.

„Aceste ore de consiliere vizează o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru, conform sursei citate.

Dezvoltând subiectul, adjunctul ministrului Educației a mai spus că  fetele ar trebui să se ghideze după zicala: „pieptul în față, dosul în spate ca să leșine băieții”, așa cum este în Moldova.

„Nu cred că îl interesează pe băiat dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate ca să leșine băieții!”, a concluzionat Vasile Şalaru în declarația pentru publicația locală Glasul Hunedoarei.

Sursa: Glasul Hunedoarei

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.