Regele Mihai I al României împlineşte astăzi, 25 octombrie, 94 de ani. În cei 88 de ani de cînd a fost proclamat Regele României, Mihai I a fost martorul direct al naşterii şi prăbuşirii fascismului şi comunismului, martorul căderii țării sale în umbră și al renașterii de după 1989. 

Mihai I, ultimul rege al României şi unul dintre ultimii foşti lideri de stat din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial încă în viaţă, împlineşte duminică 94 de ani. Destinul i-a hărăzit să fie martor la marile schimbări politice ale lumii. S-a bucurat de cei mai frumoş ani din istoria interbelică a României, a trăit din plin războiul în care a fost implicată România şi a semnat un document care a dus la sfîrşitul acestui război, dar a fost nevoit să-şi semneze abdicarea şi odată cu asta condamnarea la exil.

După aproape jumătate de veac s-a întors în România. Mulţi români sperau că, odată cu regele, se întoarce şi România la demnitatea de odinioară. Din nefericire nu a fost să fie, dar Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a rămas simbolul viu al istoriei noastre.

„El este unul dintre marile simboluri ale triumfului României asupra unui trecut tulbure“, consideră şi Prinţul Charles al Marii Britanii.

Îi dorim și noi La mulți ani cu sănătate și rememorăm cuvintele spuse atunci când a împlinit 90 de ani:

„Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri“. Regele Mihai I

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.