Timișoara, Alba-Iulia, Deva, Hunedoara, Sibiu, sunt tot atâtea puncte de foc în care mii de oameni s-au strâns și au protestat aseară împotriva politicienilor, împotriva corupției care ucide și pentru schimbarea la față a țării.

Demisia premierului Ponta și odată cu el demisia Guvernului nu a fost nici pe departe în măsură să liniștească spiritele românilor sătui de corupția generalizată, sătui de clasa politică găunoasă și plină de corupție, sătui de cei care ne conduc în propriul beneficiu de 25 de ani. Românii s-au strâns cu miile din solidaritate pentru ceea ce s-a întâmplat la #Colectiv în București, dar și pentru a da semnalul că ”așa nu se mai poate”.

„Afară cu trădătorii!”, „Demisia!”, „Noi murim, voi sunteţi OK!”, „Bunicii noştri la război, părinţii la revoluţie, e rândul nostru acum!” sunt doar câteva dintre lozincile care s-au auzit în piețele din vestul țării, acolo unde miile de tineri au venit să își strige durerea și nemulțumirea. Semnalul de adunare a fost dat pe rețelele de socializare, iar răspunsul a fost extraordinar.

În capitala Banatului, la Timișoara,  tinerii au început să se adune şi să aprindă lumănări în centrul oraşului, numărul lor ajungând destul de repede la peste 7000 de persoane. Chiar dacă în piață au apărut și niște persoane cu rol de agitatori, mulțimea a dovedit că nu poate fi manipulată așa de ușor, iar cei care s-au erijat în portavoci ale protestatarilor au fost repede izgoniți în huiduielile oamenilor.  De altfel, și în alte orașe au fost identificate persoane care nu aveau ce căuta pe acolo. Din fericire, tinerii de astăzi sunt mult mai greu de manipulat decât cred unii, iar apelurile la non-violență au fost cele care au ghidat manifestanții.

Protestele pașnice din orașele din vestul țării au avut ecou și la București unde tinerii din centrul Capitalei au strigat la moment dat ”Timișoara! Timișoara!” după ce li s-a adus la cunoștință că mii de oameni de acolo le sunt alături.

Protestele vor continua și în zilele următoare, până când oamenii vor vedea cu adevărat că România o apăcă pe drumul cel bun.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.