Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va dedica şi în acest an Zilei Naţionale a României o activitate specială, destinată în primul rând tineretului. În ziua de 26 noiembrie 2015, ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc o prezentare a semnificației zilei de 1 Decembrie, o trecere în revistă a evenimentelor care au precedat Marea Unire de la 1918 și evidențierea contextului intern și internațional în care s-a creat România Mare. Prezentarea se va baza pe o suită de imagini-document ce vor ilustra principalele evenimente politice care, în anul 1918, au adus Basarabia,  Bucovina şi Transilvania alături de Țara-Mamă. Vor fi bineveniți toți cei care, indiferent de vârstă, vor dori să afle sau să-și împrospăteze cunoștințele despre acest moment de răscruce din istoria națiunii noastre, 1 Decembrie 1918.

În finalul prezentării, vor fi adresate întrebări celor prezenți în sală, iar răspunsurile corecte vor primi drept recompensă premii constând în diplome  și cărţi oferite de biblioteca noastră.

De asemenea, cu această ocazie, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va amenaja o expoziţie de carte din fondul Bibliotecii, având ca temă Marea Unire de la 1918 şi participarea hunedorenilor la acest eveniment major al istoriei noastre.

Porţile Bibliotecii noastre vor fi deschise tuturor celor care vor să cunoască aceste cărţi, să le răsfoiască şi să discute pe marginea lor cu bibliotecarii noştri specialişti în istorie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.