Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 1 decembrie 2015, o altă piesă în cadrul acţiunii intitulate „Exponatul lunii”, piesă ce poate fi admirată în spaţiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.

Exponatul lunii decembrie face parte din colecția de Secției de Istorie Modernă și Contemporană a Muzeului Civilizației Dacice și Romane, fiind vorba despre un album intitulat sugestiv „Amintirile mele din răsboiul mondial 1914-1919”. Piesa a intrat în patrimoniul instituției noastre la data de 27 ianuarie 1976, în cadrul unei donații consistente făcute de către fostul căpitan Valeriu Pascu din Regimentul 64 Infanterie Orăștie.

Prin acest demers expozițional Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva dorește să marcheze momentul 1 decembrie 1918, oferind publicului un album care redă traseul unui ofițer transilvănean din armata austro-ungară, prezent pe fronturile imperiului până în momentul în care devine ofițer al armatei române, participând la parada militară de la Sibiu din 12 decembrie 1918.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.