Cel de-al doilea lot al autostrăzii Timișoara-Lugoj ar putea fi inaugurat până de Crăciun, informează tion.ro, șoferii având astfel posibilitatea să circule neîntrerupt pe întreaga distanță dintre Lugoj și Timișoara.
Deși oficialitățile nu au făcut niciun fel de declarațiii în acest sens, reporterii publicației timișene au constatat că se fac pregătiri intense pentru deschiderea acestui tronson de autostradă. Predarea autostrăzii către Compania de Drumuri ar urma să aibă loc în jurul datei de 15 decembrie, iar apoi – cel mai probabil înainte de Crăciun – ar urma să fie deschişi circulaţiei publice şi cei 25,6 kilometri aferenţi acestui lot.

Lotul 2 al autoistrăzii Timișoara-Lugoj a fost construit de către un consorţiu format din două societăţi italiene. Semnarea contractului de execuţie a avut loc în decembrie 2013, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2014. Finalizarea lucrărilor era programată pentru luna iulie 2016. Valoarea ofertată a lucrărilor a fost de 423 de milioane de lei. Vă reamintim că şi primul lot al autostrăzii a fost deschis cu mult timp înainte de termen, o premieră la acea vreme.

Prin deschiderea lotului 2 din Timişoara – Lugoj vor putea fi deschişi şi cei zece kilometri din lotul 1 al autostrăzii Lugoj – Deva, de la Şanoviţa la intersecţia A1 cu A6, finalizaţi de mai mult timp, dar închişi circulaţiei pentru că nu exista o posibilitate de urcare pe acea porţiune de autostradă.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.