Librăria ”Semn de Carte” din Reșița va găzdui trei dintre evenimentele desfășurate sub genericul ZILELE CULTURII SÂRBE DIN ROMANIA, eveniment ce are loc pe parcursul a trei zile, din 2 până în 5 decembrie.

Vernisaj de pictură, Salon de Carte, Seară literară sunt trei dintre evenimentele pe care librăria Semn de Carte, de pe strada Libertății 13 din Reșița, le va găzdui și care sunt parte a Zielor Culturii Sârbe din România. 

Cele trei evenimente vor avea loc joi, 3 decembrie 2015, începând cu ora 17:30. Iubitorii de cultură au prilejul să participe la:

– Salon de Carte– apariții sub egida Editurii Uniunii Sârbilor din România

– Vernisaj de pictură cu lucrări ale participanților Coloniei de Artă din cadrul Zilelor Schimbării la Față

Seară literară cu participarea scriitorilor: Raiko Kornea– Limbajul urii, Sașa- Zoran Iaşin – Familiile nobiliare sârbeşti din Banat în sec. XV- XVI, Borislav Kostici – Viața și obiceiurile din Clisură și Poliadia/ Jivot iobiciaii Klisurata i Poliadiiata, Predrag Despotovici– Prohod bilingv / Dvoiezično opelo, Slavomir Gvozdenovici – Adresare Belgradului/ Obračanje Beogradu

Evenimentul este organizat de către Uniunea Sârbilor din România, Organizația Locala Reșița cu sprijinul Societății pentru Cultură METARSIS și își propune să aducă în fața reșițenilor una dintre minoritățile importante ale Banatului istoric – sârbii –  cu o contribuţie remarcabilă la identitatea noastră regională și  națională.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.