15.4 C
Timisoara
joi, 26 aprilie, 2018
Acasă NAȚIONAL Sectorul demolat al autostrăzii Sibiu-Orăștie va rămâne închis până în iunie 2016

Sectorul demolat al autostrăzii Sibiu-Orăștie va rămâne închis până în iunie 2016

764
0

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, între localitățile Săliște și Cunța, lot închis în luna septembrie din cauza gravelor probleme de structură, va rămâne închis până în luna iunie a anului viitor, au anunțat reprezentanții CNADNR citați de Mediafax.

Lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Oraștiea fost închis în luna septembrie, iar o porțiune de 200 de metri aflată în zona kilometrului 60 a fost demolată, după ce s-au descoperit probleme structurale care ar fi putut pune în pericol viața participanților la trafic. La acea vreme s-a spus că autostrada va fi închisă cel mult pentru o lună și jumătate, apoi termenul a fost prelungit și s-a anunțat că lucrările vor fi finalizate până în decembrie 2015.

Reprezentanții CNADNR au declarat că noul termen de finalizare al lucrărilor de pe porțiunea cu probleme a fost stabilit împreună cu constructorul, dar nu au oferit niciun fel de explicație pentru această întârziere. Conform declarațiilor reprezentanților Companiei de Drumuri, bucata de autostradă demolată va fi refăcută complet, pe cheltuiala antreprenorului, compania italiana Salini Impregilo.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat în urmă cu o săptămână că tronsonul dintre Săliște și Cunța va rămâne închis “atâta timp cât o vor cere procedurile de siguranță”.

In luna noiembrie, Ministerul Transporturilor a anuntat ca la CNADNR corpul de control al ministrului de resort a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale.

Lotul trei al Autostrazii Sibiu-Orastie a fost inaugurat in noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, si de fostul premier Victor Ponta, cu doua zile inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale. Lotul are o lungime de 22 de kilometri, dintre care 6 km au fost afectati de alunecari de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat in mai 2011, avand o valoare de 182,9 milioane de euro.

Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul 3, de la Saliste la Cunta, ramanand insa in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Loturile 1, 2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, au fost realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fara TVA.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

%d blogeri au apreciat: