Peste 900 de elevi şi 64 de cadre didactice de la Colegiul de informatică ”Traian Lalescu” din Hunedora au fost evacuaţi, joi dimineaţă, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că în incinta unităţii de învăţământ a fost pusă o bombă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, un bărbat a sunat, joi dimineaţă, la 112 şi a anunţat că la Colegiul de informatică ”Traian Lalescu” din municipiul Hunedora a fost pus un pachet cu o bombă.

În urma apelului, cei peste 900 de elevi aflaţi la ore şi 64 de cadre didactice au fost evacuaţi din liceu şi duşi în sala de sport a unităţii de învăţământ.

La liceu urmează să ajungă angajaţi ai SRI pentru a stabili dacă în clădire există sau nu o bombă.

Viceprimarul din Hunedoara, Dan Bobouţanu, a declarat că la faţa locului au ajuns mai multe maşini de pompieri, ambulanţe, pirotehnişti, jandarmi şi poliţişti, zona fiind izolată.

”Din informaţiile pe care le avem, şi am mers acolo la ora 8.13, un barbat cu un nume care nu ar părea românesc a sunat şi a anunţat că există o bombă la Colegiul «Traian Lalescu», nespecificând locul. Aici avem trei corpuri de clădire şi o sală de sport. După ce a sunat şi-a închis telefonul şi se bănuieşte că ar fi sunat de pe o cartelă prepay. Am luat legătura cu doamna director, pentru că sunt în jur de 907 elevi care învaţă acolo, s-a luat legătura cu părinţii, pentru ca aceşti elevi să fie duşi acasă. Astăzi nu se mai ţin ore”, a declarat viceprimarul.

Potrivit viceprimarului, nu este prima dată când autorităţile din Hunedoara se confruntă cu o astfel de situaţie, în urmă cu zece ani fiind o alertă cu bombă la o şcoală generală din oraş.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.