Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că Primăria a fost distinsă recent cu Premiul de Excelență, de către Clubul Feroviar Român și Asociația Industriei Feroviare din România, distincția fiind înmânată în cadrul evenimentului intitulat Galele Club Feroviar ediția a X-a.

”Premiul a fost acordat Aradului pentru rezultate deosebite în dezvoltarea transportului urban modern. După investiții majore pentru dezvoltarea infrastructurii de transport public pe șine, Aradul a realizat investiții importante pentru achiziția de tramvaie moderne și are un program de reabilitare a parcului de tramvaie vechi, pentru a crește confortul oferit călătorilor”, a declarat Gheorghe Falcă.

Acesta a spus că, prin realizarea noilor investiții, municipiul Arad se va încadra în una din cele zece condiții pentru a fi definit ca ”oraș verde”, având un transport public ecologic.

Aradul este pentru a doua oară laureat al Galei Club Feroviar, în anul 2008 primind distincția pentru programele de dezvoltare ale infrastructurii de transport public.

‘Aradul a mai fost reprezentat pe podiumul Galei și de compania Astra Vagoane Călători SA, care a fost premiată pentru activitatea sa și pentru tramvaiul Imperio, primul tramvai modern produs în România’, a adăugat edilul arădean.

Ceilalți laureați ai Galei Club Feroviar din acest an au fost Primăria orașului Zlatna, pentru conservarea și refacerea materialului rulant de epocă; profesorul Mihail C. Alexandrescu, decanul Facultății de Transporturi din cadrul Politehnicii din București și societatea Reloc—Electroputere VFU Craiova, pentru realizarea primei locomotive care funcționează exclusiv cu biodiesel sau cu ulei vegetal.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.