Capitala Banatului a reușit să se claseze în lista scurtă a orașelor din România care trec în faza a doua a competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, alături de Baia Mare, Cluj-Napoca și București.

Directorul executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021, Simona Neumann, a declarat că, după primirea Raportului de evaluare din partea juriului, se va trece într-o nouă etapă de pregătire, în care se va ține cont de recomandările comisiei.

‘În actuala etapă, cred că s-a ținut cont foarte mult, în cazul Timișoarei, de faptul că avem un dosar foarte european, că am mizat pe latura participativă a întocmirii dosarului de candidatură, că am avut foarte multe consultări cu lumea artistică, dar și cu cetățeni, cu tinerii, că am ‘exploatat’ foarte bine latura multiculturală și interconfesională a Timișoarei și a Banatului, Revoluției din 1989, care a schimbat definitiv soarta României, dar cred că a contat foarte mult și faptul că am mers și pe relația transfrontalieră cu Ungaria și Serbia, în contextul în care noi includem Banatul istoric, ca regiune, în candidatura noastră’, a declarat Simona Neumann, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, după primirea Raportului cu recomandările comisiei, până în septembrie 2016 va urma o nouă etapă de “muncă asiduă”, pentru întocmirea unui nou dosar ce va fi supus jurizării, pentru selecția finală.

Orașele pre-selectate vor avea de revizuit și de completat candidaturile, conform indicațiilor ce vor fi primite de la membrii juriului.

‘Timișoara candidează sub sloganul ‘Shine your light — Light up your city!’. Nu am fi reușit să ajungem în acest moment fără sprijinul timișorenilor. A fost un proces lung, uneori dificil, dar am fost mereu încurajați de susținerea, expertiza și de încrederea primită de la cei care au crezut în proiect și în potențialul orașului’, a adăugat Simona Neumann.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.