Cel mai tânăr pacient care a fost operat în Clinica de Chirurgie Vasculară (CCV) a Spitalului Județean Timișoara a avut patru ani, iar cel mai vârstnic 97 de ani, a declarat prof. univ. dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii, citat de Agerpres.

‘Cel mai tânăr pacient care a trecut prin clinica noastră a avut patru ani. În general, copiii au fie probleme vasculare, fie au nevoie de chirurgie reconstructivă. Cel mai vârstnic pacient al nostru a avut 97 de ani, cu un anevrism de aortă abdominală’, a afirmat Mihai Ionac.

Potrivit chirurgului, la Clinica de Chirurgie Vasculară vin și pacienți din străinătate, în 2015 fiind operați aici zece bolnavi din Suedia, Germania, Franța și Italia.

‘Clinica noastră deservește mai multe județe care însumează trei milioane de persoane. Am avut și pacienți din străinătate, doar în 2015 am avut zece internați străini. Sunt cazuri care se află într-o stare foarte avansată de boală și pe care colegii din străinătate nu le tratează sau sunt români stabiliți acolo, dar care vor să se opereze aici’, a adăugat Mihai Ionac.

În aceste condiții, clinica a avut nevoie de o extindere a numărului de paturi și de modernizarea saloanelor, fiind mutată în locul secției de Endocrinologie, unde au fost amenajate 27 de paturi, dar ar mai fi necesare încă 5 locuri.

Joi, nou amenajata Clinică de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean a fost inaugurată oficial, după investiții de circa 150.000 de euro, care au fost asigurați de Consiliul Județean Timiș (55.000 de euro) și restul de la pacienți și sponsori privați, inclusiv Mitropolia Banatului, care a amenajat un salon.

‘Fiecare salon are baie proprie prevăzută cu dispozitive pentru persoane cu dizabilități și permite dușul pacientului a doua zi după intervenție. Fiecare pat are sistem de alarmare în caz de nevoie, fiecare salon este climatizat, are oxigen, aspirație, lumină individuală la pat’, a completat Mihai Ionac.

Finalizarea proiectului de modernizare coincide cu împlinirea, în acest an, a unui deceniu de când a fost înființată Clinica de Chirurgie Vasculară, fiind cea mai tânără secție din centrul medical universitar timișorean. Aici activează în prezent 19 medici, nouă asistente și cinci infirmiere, care asigură îngrijirea a peste 2.000 de pacienți anual.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.