Balaurul bondoc, Theriosuchus sympiestodon dar și un crocodil primitiv  din Țara Hațegului vor fi ilustrați în emisiunea filatelică “Animale preistorice” ce va fi disponibilă spre vânzare, începând de vineri, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, emisiunea de mărci poștale prezintă animale preistorice ale căror fosile au fost descoperite în Țara Hațegului și care reprezintă elemente importante în constituirea unui Muzeu al Dinozaurilor din Transilvania, dar și pentru dezvoltarea Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului.

Pe timbrele emisiunii se găsesc ilustrate patru animale preistorice.

Este vorba despre Balaurul bondoc, reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei, un dinozaur prădător, cu corpul acoperit cu pene și o lungime de 1,80 — 2 m, și de Theriosuchus sympiestodon, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,00 lei, un crocodil primitiv care trăia în Hațeg în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei se regăsește Magyarosaurus dacus, un dinozaur ierbivor cu o greutate de 800-900 kg, o lungime de 7 m și înălțime de 3-4 m, unul dintre cele mai mari animale preistorice din zona Hațegului, iar Kogaionon ungureanui este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei.

Cele patru mărci poștale ale emisiunii “Animale preistorice” sunt completate de un set de patru maxime și un plic prima zi ce are aplicată în clar ștampila cu folio verde. Ca forme de machetare au fost folosite coală de 32 timbre, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă și blocul de 4 timbre (în album filatelic).

Produsul special al emisiunii este albumul filatelic, realizat în tiraj limitat de 245 exemplare și echipat cu blocul de patru timbre al emisiunii și plicul prima zi, având ștampila “prima zi” aplicată în clar în folio verde. Ambele produse sunt numerotate de la 001 la 245, mai informează comunicatul.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.