Filmul “Ilegitim”, al deveanului Adrian Sitaru, a fost selectat în secțiunea “Forum” a Festivalului de la Berlin (11 – 21 februarie), se arată pe site-ul oficial al evenimentului. Filmul va avea astfel premiera mondială la Berlin.

“Ilegitim” spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă, un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. Familia din film este una în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

adrian.sitaru“‘Ilegitim’ este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață, dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin, însă există cercetări de specialitate numeroase”, declară Adrian Sitaru, citat în comunicatul producătorilor români.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger, în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător fiind Anamaria Antoci.

“Ilegitim” este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după “Pescuit sportiv” (2008), “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011) și “Domestic” (2012), producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase.

Regizorul semnează și câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje românești: “Valuri” (2007),”Lord” (2009), “Colivia” (2010), “Chefu'” (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014).

Secțiunea “Forum” a Festivalului Internațional de la Berlin prezintă anual o selecție de filme care pun accent pe avangardă, experiment, eseu sau reportaj politic sau pe descoperirea unor cinematografii încă necunoscute.

“Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România. Distribuția la nivel internațional a filmului va fi realizată de Versatile Films din Franța.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.