Consiliul Concurenţei speră să convingă Comisia Europeană că Oltchim a făcut progrese suficiente pentru a putea fi vândut, iar în ceea ce priveşte Complexul Hunedoara negociază cu CE un plan de restructurare care prevede restrângerea activităţii, potrivit preşedintelui autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

“Complexul Energetic Hunedoara a primit un ajutor de urgenţă. În schimbul acestui ajutor de urgenţă, Guvernul trebuie să notifice Comisiei Europene un plan de restructurare. Aici iarăşi suntem în discuţii cu Comisia Europeană pentru a contura acest plan care va reduce substanţial activitatea complexului sau dimensiunea complexului, va rămâne mult mai mic. Dar va fi un complex funcţional, va putea să stea pe picioarele lui în condiţii de piaţă. E şi în insolvenţă de câteva luni şi mergem, ca şi în cazul Oltchimului, în paralel, derulăm în paralel procedurile naţionale ale legii insolvenţei cu investigaţiile Comisiei Europene”, a declarat luni preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că planul de restructurare este pregătit de ISPE.

“De când s-a acordat ajutorul de salvare, Comisia a impus condiţia separării minelor de partea de producţia de electricitate. Marea majoritate a salariaţilor se află în zona de minerit, şi aici vor fi două discuţii. Una: ce se întâmplă cu cele patru mine şi, în al doilea rând, ce se întâmplă pe partea de producţie de electricitate, unde avem în momentul de faţă formal şapte grupuri, dar nu funcţionează toate. Şi mai avem şi pareta de distribuţie energie termică”, a menţionat Chiriţoiu.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.