Universitatea de Vest Timișoara (UVT) i-a acordat, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Aula Magna a instituției academice timișorene.

La eveniment sunt prezenți, printre alții, premierul Dacian Cioloș, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, copreședintele PNL Vasile Blaga, fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu.

În cuvântul de introducere, rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, a remarcat faptul că în perioada mandatului lui Jose Manuel Barroso ca șef al Comisiei Europene, Uniunea Europeană s-a lărgit cu încă trei state, respectiv România, Bulgaria și Croația, iar în aceeași perioadă Barroso au avut loc momente politice importante, printre care negocierea și finalizarea Tratatului de la Lisabona.

”Suntem aici pentru a sărbători încă o dată evenimentul din 26 septembrie 2006, și anume anunțarea acceptării României ca stat membru al Uniunii Europene, un anunț pe care l-ați făcut în persoană și care a fost rezultatul unui proces laborios, la al cărui succes ați contribuit în mod crucial. A fost un eveniment care a avut consecințe istorice pentru noi, ca națiune, și pentru care dorim să vă adresăm sincera noastră recunoștință și cele mai calde mulțumiri’, a afirmat, în Laudatio, Silviu Rogobete, profesor în cadrul UVT.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.