Violoncelistul român Răzvan Suma și pianistul spaniol Josu Okinena vor oferi publicului din Deva, Timișoara și Sf. Gheorghe un program de muzică iberică, în cadrul unui turneu care se va desfășura în luna februarie.

Potrivit unui comunicat de presă, “o raritate pe scenele din România, un concert exclusiv spaniol, o călătorie sonoră în peisajele sonore pline de farmec ale ținuturilor iberice, printre ritmuri de castaniete, evantaie și volane colorate, recitalul îi va duce pe cei doi la Sala Magna Curia din Deva pe 7 februarie de la ora 18,00, la Sala Capitol din Timișoara pe 9 februarie de la ora 19,00 și la Casa Bastion din Sf. Gheorghe pe 11 februarie, de la ora 18,00″.

Răzvan Suma va interpreta alături de prietenul său, pianistul Josu Okinena, artist cu o carieră solistică bogată, piese ce poartă semnătura unor mari compozitori spanioli ai ultimelor două secole: Gaspar Cassado, Joaquin Nin, Aita Donostia, Anton Larrauri, Manuel De Falla.

Întregul repertoriu este bazat pe motive folclorice tradiționale spaniole, iar compozitorii incluși în program sunt repere ale muzicii iberice, dintre aceștia Cassado fiind și unul dintre cei mai reprezentativi violonceliști spanioli, iar Aita Donostia cel mai important compozitor de muzică sacră din Țara Bascilor, mai informează comunicatul.

Sursa: Agerpres

Copyright foto: www.razvansuma.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.