Transalpina Ski Resort are șansa de a beneficia din acest an de nouă complexe hoteliere, în condițiile în care doar în urmă cu trei ani capacitatea de cazare în zonă era de numai 25 de locuri.

Primarul din Voineasa, Gheorghe Stanciu, spune că nouă investitori au depus actele pentru a demara constructia unor unități de cazare.

“Nouă investitori au depus actele, vorbim de un mare lanț hotelier, alte mici moteluri și pensiuni, numai acum la începutul anului. Acestea vor fi ridicate la baza pârtiei. Anul 2016 este boom-ul investițional.” a spus edilul din Voineasa, citat de Agerpres.

În urmă cu trei ani, în tona pârtiei funcționau două cabane cu un număr de 25 de locuri, la 5 km distanță de microstațiunea Obârșia Lotrului. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puțin de 300 de locuri de cazare, iar potrivit autorităților locale, anul 2016 va fi un boom investițional.

“Sincer, au existat week-enduri cu 6.000-7.000 de turiști. Este reușita sporturilor de iarnă, un tigru al turismului în domeniu care în doar trei ani de funcționare a capacitat tot ce înseamnă iubitori de munte, de zăpadă. A revigorat toată Valea Lotrului și cine vine aici prima dată devine un fidel al Transalpinei. Repet, asta în condițiile în care investiția nu a fost complet finalizată, însă peisajul unic, de deasupra lacului Vidra, zăpada care stă aici până în aprilie face să fie totul deosebit”, a declarat primarul Gheorghe Stanciu.

Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiții guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, Guvernul a alocat suma de 17,5 milioane localității Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat — parcarea supraetajată de 400 de locuri și accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară.

Cea mai nouă stațiune montană din România este prevăzută cu trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri, telegondole care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000.

Domeniul se află în stațiunea Voineasa, în zona Obârșia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.