ChemChina (China National Chemical Corp) a ofertat cu suma gigant de 43 de miliarde de dolari acționarii corporației elvețiene Syngenta pentru preluarea integrală a pachetului de acțiuni. În situația în care organismele anticoncurențiale din cele două țări își vor da acordul pentru această tranzacție, ChemChina va deveni cel mai mare producător mondial de agrochimice, pesticide și semințe de hibrizi pentru agricultură, în concurență directă cu americanii de la Monsanto. 

Prețul oferit de către ChemChina acționarilor elvețieni este de 465 de dolari pentru fiecare acțiune Syngenta, tranzacția fiind cea mai mare făcută vreodată pe plan mondial de către o companie chineză. Tranzacția vine după puțină vreme de la cumpărarea tot de către ChemChina a producătorului german de utilaje agricole KraussMaffei pentru care a plătit nu mai puțin de 925 de milioane de euro, fiind astfel cea mai mare investiție chineză în Germania.

CEO-ul ChemChina, Ren Jianxin, a declarat pentru presa chineză că, odată cu finalizarea procesului de achiziție a Syngenta, vor fi menținute actualele operațiuni, managementul și toți salariații. De asemenea, sediul central al companiei va fi și el menținut în locația actuală, în Basel, Elveția.

Syngenta are în prezent 28.000 de angajați în peste 90 de țări, 2000 fiind în China.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.