Opt aparate radar de tip LTI 20-20 TruCAM au intrat recent în dotarea Poliţiei Române, șapte fiind transferate în țară, al optulea fiind preluat de catre Poliția Autostrăzi. Modelele au camera video HD de înalta fidelitate şi un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei disponibil în prezent.

Vitezomanii de pe șoselele din România au toate motivele să tremure, după ce Poliția Rutieră a preluat opt noi aparate radar de cea mai înaltă performanță. Aparatul de tip LTI 20-20 TruCAM are cameră video HD de înaltă fidelitate şi un laser integrat. Informațiile sunt stocate pe cardul de memorie integrat, noul radar fiind capabil să întregistreze imagini video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Noile radare au fost distribuite către Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectorului General al Poliţiei Române și Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Bacău, Braşov, Suceava, Prahova, Timiş, unde se înregistrează valori mari de trafic, în special la sfârşit de săptămână sau în perioada sărbătorilor sau reţeaua rutieră este caracterizată printr-un trafic intens, în special pe perioada sezonului estival /sărbătorilor de iarnă (cu ocazia revenirii în ţară a cetăţenilor români care au reşedinţa normală pe teritoriul statelor membre U.E.).

Pentru folosirea corectă a noilor aparte radar, polițiștii de la Rutieră au fost deja instruiți în cadrul unor cursuri, așa că nu va fi loc de tocmeală cu cei prinși călcând accelerația prea tare.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.