Aproximativ 400 de persoane au vizitat în prima zi controversata expoziţie intitulată “Our Body: Universul interior”, deschisă vineri la Muzeul Banatului din Timişoara, la care sunt prezentate corpuri umane plastifiate şi peste două sute de organe.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Banatului citați de Mediafax, vineri, ziua în care a fost deschisă expoziţia “Our Body: Universul interior”, s-au înregistrat circa 400 de vizitatori, cifra fiind mai mare decât în cazul altor expoziţii. De asemenea, câţiva vizitatori stăteau la coadă chiar şi sâmbătă dimineaţa, înainte de deschidere, ceea ce i-a surprins pe angajaţii muzeului.

“Mi s-a comunicat că au venit deja aproximativ 400 de persoane. Este foarte bine. Este un număr mai mare decât în cazul altor expoziţii. De asemenea, azi dimineaţă (sâmbătă – n.r.) expoziţia ar fi trebuit să se deschidă la ora 10.00, iar eu când ajuns la 10 fără un sfert deja aveam un grup de şapte persoane care ne aştepta. Ne-a luat şi pe noi puţin prin surprindere, că abia am deschis expoziţia”, a declarat Adriana Zanfir, reprezentant al Muzeului Banatului.

Expoziţia este deschisă în perioada 5 februarie – 28 aprilie, zilnic, între orele 10.00 – 22.00.

Societatea Timişoara cerea ca expoziţia să nu fie deschisă, întrucât prezintă corpuri umane reale, specimenele aparţinând unor oameni care au murit în China. În opinia Societăţii Timişoara, expunerea unor cadavre în ipostaze uneori “ilare” contravine credinţelor tradiţionale ale poporului român.

Organizatorii expoziţiei, însă, au declarat că aceasta are menirea de a atrage atenţia vizitatorilor asupra felului în care se îngrijesc.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.