Cea mai vârstnică persoană din Timiș, Febronia Vinchici, a fost felicitată de președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, cu prilejul împlinirii vârstei de 105 ani.

Evenimentul special a avut loc în comuna limitrofă Timișoarei, Ghiroda, iar sărbătorita a primit o Diplomă de longevitate, flori, un cadou în bani și o icoană.

‘Mă bucur că am avut ocazia să vizitez această familie al cărei cel mai vârstnic membru a aniversat 105 ani și care, probabil, la ora actuală este cel mai longeviv cetățean al județului. Am considerat că este bine să ajung și eu (…) pentru a putea face un mic cadou, deoarece nu putem rămâne indiferenți în fața unei asemenea rare aniversări. Felicit în primul rând sărbătorita și apoi toată familia, pentru că nu e ușor să ai grijă de un bătrân în asemenea momente (…)’, arată Titu Bojin, într-un comunicat de presă.

Până acum, recordul de longevitate din vestul țării îl deține Rozalia Csikos, din Deta, care a trăit 107 ani, fiind născută în satul Otelec, în anul 1897, și care a asistat, după cum declara, ‘la înmormântările unui împărat, Franz Josef al Austro-Ungariei, a unui rege, Carol I, și a doi președinți, Gheorghe Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu’. Rozalia Csikos s-a stins din viață în anul 2004.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.