Curtea de Apel Timișoara a respins cererea de extrădare a hacker-ului român care a violat corespondența electronică a mai multor personalități modiale, printre care Hillary Clinton sau generalul Colin Powell.

”Micul fum” sau ”Guccifer”, cum i se mai spune, Marcel Lazăr a devenit cunoscut după ce a spart e-mail-urile unor persoane cunoscute atât din România, cât și din Statele Unite, printre care Colin Powell (fostul secretar de stat al SUA) și Hillary Clinton. De altfel, actuala candidată la președinția SUA și fostă Primă Doamnă are încă de dat explicații după ce Guccifer a dezvăluit că ea ar fi folosit o adresă de mail personală în treburile oficiale ale Casei Albe.

Alte victime ale lui Guccifer sunt actorul Steve Martin,Bianca Drăgușanu și mulți alții. În urmă cu doi ani, hacker-ul a fost condamnat de instanța română la șapte ani de închisoare, după ce a spart adresa de email a fostului director al SRI, George Maior.

Marcel Lehel Lazăr, fostul taximetrist din Arad și unul dintre cei mai temuți hackeri din lume, este acum încarcerat la penitenciarul de maximă siguranță din Arad.

Instanța a respins azi cererea formulată de autoritățile americane, privind predarea lui temporară pentru a răspunde în fața unui tribunal federal din Statele Unite.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.