Sfântul Ardealului, Arsenie Boca, ar putea fi în curând dezgropat din mormântul său de la Mănăstirea Prislop – în județul Hunedoara – iar rămășițele pământești ar urma să fie mutate în interiorul viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului de la București, au dezvăluit surse din interiorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) citate de revista Click!

Motivul pentru care BOR dorește mutarea rămășițelor pământești ale lui Arsenie Boca este unul în primul rând financiar. Atunci când sunt sărbători religioase la Prislop, numărul pelerinilor depăşeşte 100.000, iar sumele din turism, din vânzarea obiectelor religioase și din pomelnice sunt impresionante. Se vorbește, neoficial,  de multe milioane de euro, arată aceeaşi sursă.

Sursele busericești citate, spun că la momentul în care se va lua decizia respectivă, va exista și o motivație religioasă pentru acest gest, ea fiind aceea că Arsenie Boca este unul dintre cei mai mari propovăduitori ai ortodoxismului în țara noastră și este normal că rămășițele sale pământești să fie îngropate într-un loc care să permită cinstirea sa așa cum se cuvine.

„Veniți, mă, la mormântul meu și vă spuneți și păcatele, și năcazurile și eu v-ajut”, (părintele Arsenie Boca).

Sursa: Click!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.