Tenismanul Horia Tecău a donat maternității de la Spitalul Județean din Arad un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro, susținând astfel pentru a doua oară proiectul Organizației “Salvați Copiii”.

Este a patra donație în județul Arad, după ce, în ultimii doi ani Salvați Copiii a oferit maternității echipamente medicale în valoare de 89.000 de lei: două monitoare de funcții vitale, o lampă de fototerapie, un bilirubinometru și un incubator.

„Sunt multe lucruri în jur care ar putea fi mai bune, ar putea fi remediate sau schimbate. Pentru multă lume e dificil să vadă asta și renunță. Renunță să mai creadă. Când renunțăm să mai credem, renunțăm la viața pe care ne-o dorim pentru noi și copiii noștri. Eu vreau mai mult și cred că fiecare dintre noi are puterea să schimbe ceva. Acești bebeluși sunt fragili și speriați. Toată lumea e speriată de ceva și are nevoie de curaj. A ajuta înseamnă curaj, respect, dragoste și responsabilitate pentru noi și cei din jur. Redirecționând 2% din impozitul pe venitul anual către dotarea maternităților putem salva vieți. E o sumă care nu face diferența în viața ta, dar dai dovadă că stii ce este cu adevărat important și că îți dorești această schimbare. Felicit Organizația Salvați Copiii pentru acest program și pentru efortul lor de a le oferi acestor bebeluși o șansă la viață!”, a declarat Horia Tecău.

tecauEcograful va fi folosit de medicii de la maternitatea din Arad pentru analize amănunțite privind starea de sănătate a nou-născuților. Medicii spun că aparatul îi va ajuta să descopere la timp dacă bebelușii care se nasc înainte de vreme suferă de malformații congenitale sau au alte probleme medicale.

Dr. Angelica Filimon, șeful Secției Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Arad, afirmă că “în neonatologie ecografia are un rol important în elucidarea unor probleme și în luarea unor decizii terapeutice”. “Până acum, Secția de neonatologie nu a avut în dotare ecograf. S-a lucrat cu un aparat care nu ne aparținea și care acum este de generație foarte veche, ce nu mai oferă precizie”.

Dotarea de la Maternitatea Spitalului Județean Arad face parte din seria de 25 de dotări anunţate de Salvaţi Copiii pentru anul 2016, ce vor viza maternităţi şi secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară. Anul trecut, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit din partea Salvați Copiii un incubator performant în care sunt îngrijiți prematurii în primele luni de la naștere.

În Spitalul Județean de Urgență Arad au avut loc anul trecut 2.453 de nașteri și 633 de copii au fost îngrijiți în secția de terapie intensivă. Rata mortalității infantile în județul Arad a fost, în 2014, de 8,4 la mie.

În 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternități din țară, o parte consistentă din fonduri provenind de la 14.000 de contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit pentru organizație.

Potrivit comunicatului, România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană privind mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la mia de nou-născuți vii în 2014, cauza principală fiind nașterile premature.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.