Niciunul dintre candidaţii înscriși pentru ocuparea a 41 de posturi de şefi ai caselor judeţene de sănătate şi OPSNAJ nu a trecut concursul organizat de CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat pe 2 martie concurs pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte-director general ai caselor de sănătate judeţene. Funcţiile  erau ocupate interimar după decizia din 30 octombrie anul trecut, când – ca urmare a actualizării indicatorilor de performanţă – contractele de management ale şefilor instituţiilor au încetat.

După depunerea dosarelor de concurs, pentru proba scrisă s-au calificat 47 de candidaţi. Aceştia au susţinut un examen scris pe data de 2 martie, constând în verificarea cunoştinţelor de legislaţie în domeniu. Așa după cum se poate vedea aici, niciunul dintre candidaţi nu a obţinut punctajul minim de 70 de puncte care era necesar pentru a trece în etapa finală, respectiv a susţinerii planului de management pentru instituţiile pe care voiau să le conducă.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, citat de cotidianul Gândul, a declarat că în aceste condiţii concursul pentru ocuparea posturilor din teritoriu se va relua „destul de repede”. Până atunci unii dintre actualii interimari „pot să rămână pe funcţie, alţii nu”, a precizat el.

Punctajele obţinute de actualii şefi interimari ai CAS-urilor judeţene din vestul țării la concursul din 2 martie:

  • Arad Domşa Gheorghe Gabriel  – 20 puncte
  • Hunedoara Cumpănasu Ecaterina – 17,25 puncte
  • Timiș, Cococeanu Olivia – 6,50 puncte
  • Timiș (al doilea candidat pentru același județ), Sîrbu Nicolița Flavia – eliminată din concurs
  • Bihor, Dorca Luciana – 31,25 puncte
  • Bihor (al doilea candidat pentru același județ), Cozma Vasile Felix – 0 puncte

În celelalte județe din vestul țării, candidații nici măcar nu au reușit să treacă de selecția dosarelor pentru a fi admiși la concurs.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.